كوجينة تونسية : طريقة تحضير الكمونيه

كوجينة تونسية : طريقة تحضير الكمونيه



المكونات:

كبد خروف منظف و مقطع لمكعبات
سن ثوم مفروم
ملعقه كمون
ملعقه صغيره تابل
ملح وفلفل اسود حسب الرغبه

6 ملاعق زيت زيتون
ملعقه صغيره فلفل احمر
2 ملاعق معجون طماطم مركز
كسبره مفرومه للزينه








طريقة التحضير:

في وعاء للطبخ، سخن الزيت على نار متوسطه
ملح الكبد و رش عليه الفلفل
ضعه بعد ذلك في الزيت و قلب جيدا ل 5 دقائق
اخرجه من الزيت و اتركه على جنب
في نفس وعاء الطبخ، اضف الثوم و
معجون الطماطم و كل البهارات ما عدى الكمون و 1/2 كوب من الماء
دع الكل يغلي على نار هادئه إلى ان يتبخر كل السائل
اضف بعد ذلك قطع الكبد و قلب الخليط جيدا

غطه و دعه يطبخ إلى ان يستوي الكبد
اضف الكمون إذن
دعه يطبخ ل 5 دقائق اخرى
ابعده عن النار
رش عليه الكسبره و قدمها

Post a Comment

أحدث أقدم